Project Syrië 2017

Geef kinderen in Syrië een nieuw thuis, Families voor Families

De burgeroorlog in Syrië, die in 2011 begon, is de grootste vluchtelingencrisis van onze tijd. Miljoenen mensen zijn uit hun huizen verdreven en duizenden kinderen zijn aan hun lot overgelaten. Er is dringend behoefte aan hulp en langdurige zorg voor de kinderen die er momenteel alleen voor staan.

Stichting Con-Sense heeft een donatie aan SOS Kinderdorpen gedaan voor een renovatie van een aangekocht vakantiecomplex, dat wil zeggen 6 kinderkamers in 3 familieappartementen, wat een permanent, liefdevol en veilig thuis zal bieden voor Syrische kinderen. Deze kinderen in Syrië hebben geen ouders meer en hebben langdurige zorg nodig. De appartementen in een voormalig vakantiecomplex in de buurt van Damascus worden verbouwd, aangepast, ingericht en geschikt gemaakt.

De muren zijn bijvoorbeeld doorgebroken, er zijn nieuwe kamers gecreëerd en de elektra en sanitair zijn verplaatst. Op de 1e en 2e etage zijn tien SOS familieappartementen. In ieder appartement kan een moeder met 8-10 kinderen wonen.

De bestaande ruimtes op de begane grond zijn voor andere doeleinden ingericht. Zo wordt de squashruimte gebruikt voor psychosociale activiteiten, de conferentieruimte voor voorlichting en onderwijs en de receptie voor de administratie en beveiliging.

“Ik vind mijn nieuwe huis heel mooi, schoon en gezellig. Mijn kamer is ook heel cool. Vooral dat ik zelf mocht kiezen welk beddengoed ik wilde. Ik koos voor die met Spider man.” – Jamil

“Ik kan niet beschrijven hoe ik mij voel als ik zie dat het met een getraumatiseerd kind, mede door mijn inzet, beter gaat. Als ik hem/haar zie lachen en zie spelen met de andere kinderen in het dorp. Ik word er ontzettend gelukkig van als je merkt dat een kind weer straalt.” – SOS Moeder Lama